Името на Емилиано Мартинес е основна тема през последните 18 месеца,

...
Името на Емилиано Мартинес е основна тема през последните 18 месеца,
Коментари Харесай

Мартинес: Готов съм за следващото предизвикателство

Името на Емилиано Мартинес е основна тематика през последните 18 месеца, като подвизите му помогнаха на Аржентина да завоюва Копа Америка и Световната купа. Вратарят вече е прочут в родината си, защото беше авариен вратар в Арсенал до 2020 година и има вяра, че се конкурира с емблематичния съотечественик Лионел Меси, когато става въпрос за вдъхновяване на идващото потомство аржентински гении.

" Докоснах небето, както бе казал татко ми. Половината от децата желаят да станат Меси, половината от децата желаят да станат вратари в този момент. Очевидно това е горделив миг в моята кариера. Винаги споделям, че ненавиждам самостоятелните награди, знаете ли, в този момент с премията на FIFA Best, това не ме удовлетворява. Удовлетворява ме просто да виждам дребните деца да се пробват да станат вратари в този момент, тъй като те харесват това, което са видели на Световното състезание, разбирате ли? Така че каквото и да се случи в кариерата ми, занапред нататък постоянно ще бъда признателен за шанса, който имах на Световното състезание ", показа Мартинес.

" Исках да постигна нещо, което никой не прави или е било мъчно за реализиране. И явно хората споделяха, че след Копа Америка, след Световната купа, Еми ще отиде да играе Шампионска лига и той ще си тръгне. И си мисля, да, това е най-лесната част. Знаете, че е елементарно да си тръгнеш в този момент през януари и да отидеш в клуб, който играе Шампионска лига и всичко това. Изглежда всичко елементарно. Всъщност това беше същинско предизвикателство за мен ", добави вратарят.

" Спечелване на Световно състезание за Аржентина след 36 години, да, това беше предизвикателство. Спечелването на финалисима против първенците на Европа беше предизвикателство. И в този момент имаме потребност от нещо за Астън Вила след 30 години? Не знам какъв брой време беше. 40 години? Това е предизвикателство. Знаеш ли, това е предизвикателство. И това е нещо, за което съм основан - за провокации, за това, че не постоянно имам лесния излаз. И ние имаме един от най-хубавите мениджъри за печелене на титли в Европа. Така че съм подготвен за предизвикването ", приключи Мартинес.

Мартинес подписа удължение на контракта с Вила предишното лято, което има за цел да го задържи в техните редици до 2027 година, в който миг той ще бъде на 34 години и ще е подготвен да обмисли идната глава от колоритната си кариера.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР